Aktualno:

20.3.2014.
od 1. travnja 2014. dužni prijave/odjave na mirovinsko osiguranje, podnositi isključivo elektronički

Zakonom o mirovinskom osiguranju, propisana je obveza podnošenja prijava/odjava na mirovinsko osiguranje elektroničkim putem, za sve obveznike s više od 3 osiguranika. Rok prilagodbe na elektroničke prijave, u kojem su se prijave mogle predavati i osobno na šalteru Zavoda istječe 31. ožujka 2014. Svi obveznici s više od 3 osiguranika su od 1. travnja 2014. dužni prijave/odjave na mirovinsko osiguranje, podnositi isključivo elektroničkim putem, preko aplikacije e-prijave dostupne na internetskoj stranici Zavoda www.mirovinsko.hr u okviru online usluga.
Uslugu e-prijave mogu koristiti samo oni obveznici koji imaju kvalificirani poslovni certifikat. Obveznici koji posjeduju poslovni FINA certifikat koji sadrži OIB (izdan nakon 11. ožujka 2013.), a ujedno su i ovlaštene osobe za zastupanje obveznika doprinosa, pristupni list mogu potpisati i predati elektroničkim putem, bez potrebe odlaska na šalter Zavoda.
Podsjećamo sve obveznike, koji to nisu učinili, da se što prije registriraju popunjavanjem Pristupnog lista , te ga ovjerenog, zajedno s potrebnom dokumentacijom, predaju na šalter najbliže područne službe/ureda Zavoda, kako bi i nadalje mogli obavljati prijave/odjave za svoje radnike. Obveznik može, na zakonom predviđen način, ovlastiti osobu ( ili knjigovodstveni servis) koja posjeduje kvalificirani certifikat, da Zavodu u njegovo ime i za njegov račun, uspostavlja i potpisuje naprednim elektroničkim potpisom elektroničke prijave. Dodatne informacije možete dobiti preko infotelefona Zavoda 0800 45 95 ili 01 45 95 011, radnim danom od 8,00 do 16, 00 sati.
FINANSING d.o.o.
knjigovodstveni servis
ZAGREB - OSIJEK